Orta

31 Temmuz 2010 Cumartesi

ÖSS – LYS Tercih Süresi Ne Zaman Sona Erecek – Bitecek 2010

Üniversite tercihi yapan adayların tercih formunu teslim etme süresinin sona ereceği tarih belli oldu. Adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla gönderebiliyor.

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM’ye gönderebiliyor. Tercih formları 6 Ağustosa kadar teslim edilebilecek.

Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adaylar, T.C. Kimlik numarası ve ÖSYS şifresi ile ÖSYM’nin ”http://www.osym.gov.tr” internet adresinden yapabilecek.

Bu yöntemler dışında posta, fax, elektronik posta gibi yollarla tercih bildiriminde bulunulamayacak.

Tercihini başvuru merkezi aracılığıyla yapacak adayların tercih işlemini yaptıracağı başvuru merkezinden randevu alması gerekiyor. Randevu, kılavuzun edinildiği gün, aday ya da bir yakını tarafından alınabileceği gibi daha sonraki bir gün de alınabilecek. Bu adaylar tercih hizmeti olarak 3 TL ödeyecek.

İnternet kullanımında deneyimli olmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları daha yararlı olacak. Tercihlerini internet üzerinden aday tarafından gönderilmesi durumunda yapılabilecek yanlışların sorumluluğu adaya ait olacak.

-ÖĞRENCİLER 30 TERCİH YAPABİLECEK-

Adaylar, geçen seneden farklı olarak 30 yükseköğretim programını tercih edebilecek. LYS veya YGS yerleştirme puanlarına göre tercih yaparken adayların, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının, kendi alanına uygun bir programı tercih ettiğinde 0.15, kendi alanının dışındaki bir programı tercih ettiğinde 0.12 katsayısı ile çarpılacağını göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Kılavuzdaki Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4′teki programlar arasından tercih yapılabilecek. Tablo 3A ve Tablo 3B genellikle ön lisans programlarından, Tablo 4 ise lisans programlarından oluşuyor. Adayların Tablo 3A’daki programlar için önceliğin sınavsız geçiş hakkı olanlara verildiğini unutmaması isteniyor.

Adayların yapacağı 30 tercihin baştan birkaç tanesini ”puanım yeterli olmayabilir” endişesine kapılmadan, sadece ilgilerini ve en çok istedikleri programları göz önünde bulundurarak belirlemeleri, kazansa bile kaydolmayı istemediği bir programı tercih etmemesi öneriliyor.

Aday, ne olursa olsun bir programa yerleşmek istiyorsa tercihlerine, girebileceğini tahmin ettiği programları da eklemesi tavsiye ediliyor.

Adayın, 30 tercih hakkının tamamını kullanması gerekmiyor. Adaylar sadece 1 tercih yapabilecekleri gibi, 30 tercih hakkını da kullanabilecek.

-TERCİHLER DEĞİŞTİRİLEMEYECEK-

Adayların tercih yaparken özellikle dikkat etmeleri gereken bazı konular da bulunuyor. Adayların, tercih ettikleri programların karşısında belirtilen ”bakınız” uyarısında gösterilen ve o programa giriş için aranan koşulları taşıyıp taşımadıklarının kontrol etmeleri gerekiyor.

Adaylar ayrıca, tercih ettikleri programların kodlarını doğru yazmaları konusunda da uyarılıyor.

Tercihlerini yaparken adayların, Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4′te verilen yükseköğretim programlarının başarı sıralarına göre sıralamaları şartı bulunmuyor.

Tercih işlemi gerçekleştirildikten sonra tercihlerde ve tercihlerin sıralamasında herhangi bir değişiklik yapılmasının kesinlikle mümkün olmayacağı için adayların tercihlerini yaparken dikkatli olmaları gerekiyor.

Engelli adaylara da ”engelleri yüzünden başarılı olamayacakları yükseköğretim programlarını tercih etmemeleri” uyarısı yapılıyor.

-OKUL BİRİNCİLERİ-

2009-2010 öğretim yılında okul birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar, Tablo 3B ve Tablo 4′ün 6 numaralı sütununda gösteriliyor. Bir programın öngördüğü okul türü, yaş, cinsiyet, sağlık gibi tüm koşullar okul birincileri için de aynen geçerli tutuluyor.

YGS veya LYS’de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanları göz önünde tutularak merkezi yerleştirme ile yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek.

Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar sınırlı olduğundan, tercihlerinin tümünü çok istenen yükseköğretim programları arasından yapan okul birincileri, puanları yeterince yüksek değilse hiçbir programa kayıt hakkı kazanamayabilecek. Okul birincilerinin kendilerine tanınan bu olanaktan yararlanabilmeleri için tercihlerini, puan durumlarının göz önünde tutarak, dengeli bir şekilde yapmaları gerekiyor.

ÖSYM, tercih işlemlerinin tamamlanmasından sonra yerleştirme sonuçlarını 20 Ağustos dolaylarında açıklamayı planlıyor.

AA

Anadolu Lisesi SBS 1. Yerleştirme Taban Puanları 2010

26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanan SBS yerleştirme Taban ve tavan puanlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. İndireceğiniz dosyada çok kolay bir şekilde Anadolu Liseleri,Fen Liseleri,Anadolu Öğretmen Liseleri,Sağlık Meslek Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri ve diğer liselerin taban ve taban puanların ve 2. yerleştirme için boş kalan kontenjanalara ulaşabilirsiniz.

Aşağıda bütün Anadolu Liselerinin 2010 taban ve tavan puanlarına ulaşabilirsiniz. 5 Ağustos 2010 tarihinde 2. Yerleştirme tercihlerine katılacak olan öğrenciler bu puanlara ve boş kalan kontenjanlara göre tercih yapacaklardır.

2010 SBS Tercihleri için bütün liselerin tavan ve taban puanlarına ulaşabilirsiniz. Puanlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

2010 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Sonuçları 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacağı ilan edilmekle birlikte çalışmaların erken tamamlanmasından dolayı 25 Temmuz 2010 Saat : 16:30′da http://sbs2010.meb.gov.tr adresinden açıklanmıştır.

2010 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi I. Yerleştirme Sayısal Bilgileri

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Anadolu Liseleri Tavan-Taban Puanları Listesini İndirmek İçin TIKLA

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Puan Başarı Sırasına Göre İlk 10 Öğrencinin Kazandığı Okullar

Birinci yerleştirmede herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin yukarıda linkini verdiğimiz, okulların taban puanlarını ve boşta kalan kontenjanlarını dikkatle incelemeleri gerekir. 2. yerleştirme başvuruları 5 Ağustos’ta başlayacak 11 Ağustos’ta sona erecek,ikinci yerleştirme sonuçları ise 16 Ağustos 2010′da açıklanacak.

SBS 2. Yerleştirme Taban Puanları – Tavan Puanları 2010

26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanan SBS yerleştirme Taban ve tavan puanlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. İndireceğiniz dosyada çok kolay bir şekilde Anadolu Liseleri,Fen Liseleri,Anadolu Öğretmen Liseleri,Sağlık Meslek Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri ve diğer liselerin taban ve taban puanların ve 2. yerleştirme için boş kalan kontenjanlara ulaşabilirsiniz.

Bu puanlara göre 5 Ağustos 2010 ile 11 Ağustos 2010 tarihleri arasında 2. yerleştirme tercihlerine katılabilirsiniz.

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Tavan-Taban Puanları Listesini İndirmek İçin TIKLA

Sağlık Meslek Lisesi Taban Puanları – SBS 2010

8. Sınıf SBS yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrencileri şimdi de 2. tercih heyecanı sardı. Özellikle tercih edilecek okulların taban ve tavan puanları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler bir hayli fazla. Aşağıdaki verdiğimiz linke tıklayarak

Sağlık Meslek Liselerinin 2010 1. Yerleştirme sonrası oluşan taban ve tavan puanların yanısıra boş kontenjanlara da ulaşabilirsiniz.

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Sağlık Meslek Liseleri Tavan-Taban Puanları Listesini İndirmek İçin TIKLA

2010 Lise Puanları – 2010 SBS Yerleştirme Lise Taban Puanları

2010 SBS Tercihleri için bütün liselerin tavan ve taban puanlarına ulaşabilirsiniz. Puanlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

2010 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Sonuçları 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacağı ilan edilmekle birlikte çalışmaların erken tamamlanmasından dolayı 25 Temmuz 2010 Saat : 16:30′da http://sbs2010.meb.gov.tr adresinden açıklanmıştır.

2010 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi I. Yerleştirme Sayısal Bilgilerine Ulaşmak İçin Tıklayın

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 1. Yerleştirme Tavan-Taban Puanları Listesine Ulaşmak İçin Tıklayın

2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Puan Başarı Sırasına Göre İlk 10 Öğrencinin Kazandığı Okulları Görmek İçin Tıklayın

Eğer yukarıdaki linkten indiremediyseniz.Aşağıdaki linkte tıklayıp açılan sayfada “Ücretsiz İndirme” seçeneğini tıklayın, Üstteki saniyenin bitmesini bekledikten sonra indirebilirsiniz.

Taban ve Tavan Puanlar ile Boş Kontenjanları indirmek İçin Tıklayın.

5 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak olan 2. Yerleştirme başvuruları için öğrencilerin yukarıdaki listeden okulların taban puanlarını ve boş kalan kontenjanları incelemeleri gerekmektedir.

Ortalama Yükseltme Sınavı Eylül Ayında Yapılacak mı – 2010

Sorumluluk sınavlarında başarılı olamayan öğrencilere yeni bir şans tanındı. Bakan Çubukçu’nun verdiği talimatla, sorumluluk sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler eylülde en fazla 4 dersten yeniden sınava girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretimde kurumlarında ”ortalama yükseltme” ve ‘’sorumluluk” sınavlarında başarısız olan öğrencilere, başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girme imkanı tanıdı.

Bakan Çubukçu, yayımladığı genelgede Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği gereğince, ortaöğretim kurumlarında ders kesimini takiben yapılan ”Ortalama Yükseltme” ve ”Sorumluluk” sınavlarının tamamlandığını bildirdi.

Çubukçu, yapılan değerlendirme sonucunda, az da olsa bir kısım öğrencinin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemediğinin anlaşıldığını belirtti.

Genelgeye göre, bu nedenle 2009-2010 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere MEB’e bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınav döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutuldukları derslerin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle sınıf geçip geçemediklerine bakılmaksızın öğrenciler bu öğretim yılında öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacak.

Sınava girilecek dersler, 16-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek.

Sınav programı, sınav döneminin başlangıcından önce ilan edilecek. İlgili yönetmelik gereği Eylül ayının ilk haftasında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde gerçekleştirilecek bu sınavlar, gerektiğinde takip eden haftada da yapılacak. Gerektiğinde Cumartesi, Pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da sınav yapılabilecek, ancak aynı günde yapılacak sınav sayısı 3′ü geçmeyecek.

İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler 13 Ağustos 2010 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınavlara alınacak.

Sınav takvimi yapılırken 2010-ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve genelge kapsamında sınava girecek öğrencilerin durumlarının dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Çubukçu, sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuruların yapılmasını istedi.

AA

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eylül ayında OYS’lerin tekrar yapılacağı müjdesini bildirdi. İşte Milli Eğitim Bakanlığının Resmî yazısı.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Taban Puanları

Üniversitelerin Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Puanları

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Televizyon Haberciliği ve Programcılığı seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiTelevizyon Haberciliği ve Programcılığı(Burslu)464.049
MALTEPE ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiTelevizyon Haberciliği ve Programcılığı(Burslu)397.064
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiTelevizyon Haberciliği ve Programcılığı(%50 Burslu)353



15 Temmuz 2010 Perşembe

Uluslararası Ticaret Bölümü Puanları 2010

Üniversitelerin Uluslararası Ticaret Bölümü Puanları

Uluslararası Ticaret bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Uluslararası Ticaret seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.AncakUluslararası Ticaret bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Uluslararası Ticaret Bölümü 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİTicari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(Burslu)430.993
BEYKENT ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(Burslu)417.281
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(Burslu)415.179
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİTicari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%50 Burslu)376.555
UFUK ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(Burslu)374.059
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(Burslu)370.010
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİTicari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%25 Burslu)361.519
BEYKENT ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%50 Burslu)359.007
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%75 Burslu)340.742
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(İngilizce)(%50 Burslu)322.320
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%50 Burslu)304.926
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret(%25 Burslu)268.874



üniversitelerin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği taban puanları

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Sosyal Bilgiler Öğretmenliği seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları 2010

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
427.414
DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
421.852
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİHasan Ali Yücel Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
418.608
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
414.961
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
413.397
MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
412.105
AKSARAY ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
411.541
ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİEreğli Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.662
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.480
ANADOLU ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.436
GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.421
ANKARA ÜNİVERSİTESİEğitim Bilimleri FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.417
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
410.156
EGE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
409.573
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
409.122
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
409.063
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
408.082
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİMuallim Rıfat Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
407.465
DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)407.032
SİİRT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
406.295
SAKARYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
405.799
ERCİYES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
405.478
SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
405.078
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
404.976
ERCİYES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)404.782
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
404.295

MUĞLA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
402.804

MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)402.666

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
401.757

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
401.724

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
400.979

FIRAT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)400.444

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
399.747

FIRAT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
399.616

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
398.556

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
398.341

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)398.135

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
397.816

KAFKAS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
397.587

TRAKYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
397.531

AMASYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
396.892

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)395.549

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
395.483

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)395.151

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
395.059

NİĞDE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
394.298

UŞAK ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
393.401

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
392.554

GİRESUN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
390.598

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
390.191
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
389.738

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)389.489

GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)389.379

RİZE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
386.984

MUĞLA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)386.288

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)386.139

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği
385.243

SAKARYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)385.176

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)384.692

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)384.421

SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)384.039

UŞAK ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)383.751

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)381.835

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)381.746

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)380.348

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)378.689

AMASYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)377.601

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)376.548

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)376.407

KAFKAS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)376.155

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)376.046

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)375.783

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)375.537

GİRESUN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği(İkinci Öğretim)373


Türkçe Öğretmenliği 2010 Taban Puanları

Üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği Puanları

Türkçe Öğretmenliği bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Türkçe Öğretmenliği seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Türkçe Öğretmenliği bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Türkçe Öğretmenliği 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
475.571

GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
473.752

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİHasan Ali Yücel Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
470.351

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
463.036

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
455.870

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
454.973

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
453.012

SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
449.439

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
449.196

MERSİN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
446.055

DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
446.029

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
445.967

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
445.724

MERSİN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)444.486

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
444.375

MUĞLA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
442.624

ERCİYES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
441.805

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
441.261

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
441.146

SAKARYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
440.331

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİHakkari Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
439.916

SAKARYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)439.340

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
439.256

NİĞDE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
438.901

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
438.726

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
438.069

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
437.920

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(%50 Burslu)437.276

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİGaziantep Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
436.395

FIRAT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)436.062

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
435.782

SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)434.340

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
433.534

FIRAT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
433.203

AMASYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
432.897

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
432.737

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
432.602

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİMuallim Rıfat Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)431.964

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
431.331

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
430.902

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
430.814

KAFKAS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)430.578

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİEreğli Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
430.434

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)430.410

GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)430.258

TRAKYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
429.274

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
429.053

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)428.513

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
428.174

UŞAK ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
427.710

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
427.131

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)426.593

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
425.376

ERCİYES ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)425.323

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
424.062

GİRESUN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
423.852

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)423.371

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİMuallim Rıfat Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
423.027

DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)422.311

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)421.272

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
420.840

KAFKAS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği
420.263

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)419.526

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİEreğli Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)419.449

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)419.241

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)418.701

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)417.761

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)417.723

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)417.435

UŞAK ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)416.741

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)416.604

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)416.337

AMASYA ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)416.325

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)415.221

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)413.087

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)412.590

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)411.159

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(İkinci Öğretim)410.304

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTürkçe Öğretmenliği(%25 Burslu)400.989


üniversitelerin Tarih Öğretmenliği 2010 Taban Puanları

Tarih Öğretmenliği bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Tarih Öğretmenliği seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Tarih Öğretmenliği bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Tarih Öğretmenliği 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
420.942

GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
419.817

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
407.015

DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
404.720

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
402.641

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
400.583

SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
398.699

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiTarih Öğretmenliği
385.031


Bankacılık ve Finans Bölümü üniversiteler taban puanları

Bankacılık ve Finans bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Bankacılık ve Finans seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Bankacılık ve Finans bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Bankacılık ve Finans Bölümü 2010 Yılı Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
BEYKENT ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiBankacılık ve Finans(Burslu)400.320
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİTicari Bilimler FakültesiBankacılık ve Finans(Burslu)399.349
MALTEPE ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiBankacılık ve Finans(Burslu)358.199
BEYKENT ÜNİVERSİTESİİktisadi Ve İdari Bilimler FakültesiBankacılık ve Finans(%50 Burslu)330



Anestezi bölümü taban puanları üniversiteler 2010

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 225,110
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. (B) 292,888
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 228,643
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Burslu) 284,974
ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 235,536
UFUK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 248,343
UFUK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. (B) 270,164
İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 251,986
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 270,671
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 279,994
FIRAT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 286,553

BölümÜniversiteFakülte/ YüksekokulPuan TürüKont.Yerl.Yerleştir. Öncelikli En KüçükGenel Kont. Taban Puanı
AnesteziDicle Üniv. (Diyarbakır)Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-12020
281,164
Anesteziİnönü Üniv. (Malatya)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-13030
276,941
AnesteziFırat Üniv. (Elazığ)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-12020
276,566
AnesteziAtatürk Üniv. (Erzurum)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-13030
267,037
AnesteziYüzüncü Yıl Üniv. (Van)Van Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-14040
265,987
AnesteziKafkas Üniv. (Kars)Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-15050
258,224
AnesteziUfuk Üniv. (Ankara)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-11515
253,948
Anesteziİstanbul Bilim Üniv.Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-13030
248,134
AnesteziBaşkent Üniv. (Ankara)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-13636
218,012
AnesteziBaşkent Üniv. (Ankara)Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-13636
210,764
AnesteziDokuz Eylül Üniv. (İzmir)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-115152008,2,1,9088,204
AnesteziMarmara Üniv. (İstanbul)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-130302008,2,2,9076,138
AnesteziErciyes Üniv. (Kayseri)Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-120202008,2,2,9075,384
AnesteziKahraman- maraş Sütçü İmam Üniv.Kahraman- maraş Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-125252000,2,1,8274,464
AnesteziTrakya Üniv. (Edirne)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-135352008,2,1,9070,293
AnesteziOndokuz Mayıs Üniv. (Samsun)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-130302008,2,1,9069,206
AnesteziEge Üniv. (İzmir)Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-115152008,2,2,9068,609
AnesteziPamukkale Üniv. (Denizli)Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-120202008,2,1,9066,114
AnesteziSüleyman Demirel Üniv. (Isparta)Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-125252008,2,1,9061,715
AnesteziÇukurova Üniv. (Adana)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-120202008,2,2,9055,456
AnesteziCumhuriyet Üniv. (Sivas)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-130302008,2,1,9050
AnesteziMersin Üniv.Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-130302007,2,1,8350
Anestezi (Burslu)Başkent Üniv. (Ankara)Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-144
256,535
Anestezi (Burslu)Ufuk Üniv. (Ankara)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-1112008,2,2,9091,271
Anestezi (Burslu)Başkent Üniv. (Ankara)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-1442001,2,1,8361,204
Anestezi TeknikerliğiSelçuk Üniv. (Konya)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-140402008,2,1,9170,258
Anestezi TeknikerliğiUludağ Üniv. (Bursa)Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.say-120202008,2,2,8963,737
Anestezi TeknikerliğiZonguldak Karaelmas Üniv.Zonguldak Sağlık Hizmetleri M.Y.O.say-115152008,2,1,9061,538

görsel iletişim tasarımı bölümü üniversiteler puanlar

Üniversitelerin İletişim Tasarımı Bölüm Puanları

İletişim Tasarımı bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.İletişim Tasarımı seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak İletişim Tasarımı bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

İletişim Tasarımı Bölümü 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİİletişim Fakültesiİletişim Tasarımı(Burslu)459.710
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİİletişim Fakültesiİletişim Tasarımı(%50 Burslu)348.317
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİİletişim Fakültesiİletişim Tasarımı(%25 Burslu)309.905
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİİletişim Fakültesiİletişim Tasarımı(%25 Burslu)180.000



Üniversitelerin hukuk fakülteleri puanları,en iyi hukuk fakülte

Hukuk bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Hukuk seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.AncakHukuk bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

Hukuk Bölümü 2010 Yılı Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
FATİH ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)549.170
KOÇ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İngilizce)(Başarı Burslu)548.815
BİLKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Kapsamlı Burslu)547.270
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)541.350
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)537.359
KOÇ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İngilizce)(Destek Burslu)527.510
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Başarı Burslu)514.017
BİLKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Destek Burslu)509.448
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)503.700
ANKARA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
492.771
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)485.730
GAZİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
481.206
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
477.770
MARMARA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
473.074
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
469.776
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)467.686
ANADOLU ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
467.660
UFUK ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)464.496
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
462.548
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
461.921
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İkinci Öğretim)460.499
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
460.165
YAŞAR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)460.109
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)459.183
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
459.062
ERCİYES ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
458.527
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)457.715
SELÇUK ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
457.226
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
456.610
MALTEPE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Üstün Başarı Bursu)455.962
MARMARA ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İkinci Öğretim)455.050
OKAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)454.581
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
454.305
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
452.420
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)452.372
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
451.493
MALTEPE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)450.425
BEYKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)450.334
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)449.816
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)449.608
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)449.423
SELÇUK ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İkinci Öğretim)448.484
DİCLE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
448.112
YAŞAR ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)447.976
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk
447.052
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)446.793
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(İkinci Öğretim)446.752
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%75 Burslu)445.137
ATILIM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Burslu)444.269
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)443.773
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%25 Burslu)441.515
BEYKENT ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)440.361
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)438.939
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)437.847
ATILIM ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)436.435
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(Destek Burslu)433.290
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)431.639
OKAN ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%50 Burslu)428.794
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%25 Burslu)428.549
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİHukuk FakültesiHukuk(%25 Burslu)423.672


halkla ilişkiler bölümü olan üniversiteler 2010

Halkla İlişkiler Bölümü 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiHalkla İlişkiler(Burslu)498.372
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiHalkla İlişkiler(Burslu)465.432
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiHalkla İlişkiler(Burslu)421.116
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiHalkla İlişkiler(%50 Burslu)337.435
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİİletişim FakültesiHalkla İlişkiler(%50 Burslu)318.102


sınıf öğretmenliği bölümü olan üniversiteler puanlar

BölümÜniversiteFakülte / YüksekokulPuan TürüKont.Yerl.Taban PuanTavan Puan
Sınıf ÖğretmenliğiEge Üniv. (İzmir)Eğitim Fakültesiea-25252325,371351,409
Sınıf Öğretmenliğiİstanbul Üniv.Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesiea-25252325,269349,455
Sınıf ÖğretmenliğiHacettepe Üniv. (Ankara)Eğitim Fakültesiea-2123123323,374350,148
Sınıf ÖğretmenliğiGazi Üniv. (Ankara)Gazi Eğitim Fakültesiea-2113113321,704351,533
Sınıf ÖğretmenliğiDokuz Eylül Üniv. (İzmir)Buca Eğitim Fakültesiea-2103103321,098362,993
Sınıf ÖğretmenliğiAnkara Üniv.Eğitim Bilimleri Fakültesiea-27272320,806341,499
Sınıf ÖğretmenliğiDicle Üniv. (Diyarbakır)Ziya Gökalp Eğitim Fakültesiea-25252320,572337,137
Sınıf ÖğretmenliğiMarmara Üniv. (İstanbul)Atatürk Eğitim Fakültesiea-2154154320,437350,787
Sınıf ÖğretmenliğiÇukurova Üniv. (Adana)Eğitim Fakültesiea-2103103319,916341,286
Sınıf ÖğretmenliğiAnadolu Üniv. (Eskişehir)Eğitim Fakültesiea-29393319,567335,611
Sınıf ÖğretmenliğiUludağ Üniv. (Bursa)Eğitim Fakültesiea-2113113319,174360,557
Sınıf ÖğretmenliğiErciyes Üniv. (Kayseri)Eğitim Fakültesiea-26262319,132345,697
Sınıf ÖğretmenliğiMersin Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252318,935333,95
Sınıf ÖğretmenliğiSelçuk Üniv. (Konya)Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesiea-2113113318,54346,923
Sınıf ÖğretmenliğiKocaeli Üniv.Eğitim Fakültesiea-24141318,227333,596
Sınıf ÖğretmenliğiAkdeniz Üniv. (Antalya)Eğitim Fakültesiea-26767318,203342,176
Sınıf ÖğretmenliğiEskişehir Osmangazi Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252317,999322,566
Sınıf ÖğretmenliğiOndokuz Mayıs Üniv. (Samsun)Eğitim Fakültesiea-27272317,928339,86
Sınıf ÖğretmenliğiBalıkesir Üniv.Necatibey Eğitim Fakültesiea-25252317,84336,146
Sınıf Öğretmenliğiİnönü Üniv. (Malatya)Eğitim Fakültesiea-27272317,604328,59
Sınıf ÖğretmenliğiPamukkale Üniv. (Denizli)Eğitim Fakültesiea-28282317,302345,761
Sınıf ÖğretmenliğiGaziantep Üniv.Gaziantep Eğitim Fakültesiea-24141317,277322,908
Sınıf ÖğretmenliğiSakarya Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252316,822323,036
Sınıf ÖğretmenliğiAdnan Menderes Üniv. (Aydın)Eğitim Fakültesiea-25252315,981327,983
Sınıf ÖğretmenliğiFırat Üniv. (Elazığ)Eğitim Fakültesiea-25252315,784335,129
Sınıf ÖğretmenliğiAbant İzzet Baysal Üniv. (Bolu)Eğitim Fakültesiea-27272315,565323,299
Sınıf ÖğretmenliğiÇanakkale Onsekiz Mart Üniv.Eğitim Fakültesiea-29393315,438324,924
Sınıf ÖğretmenliğiMuğla Üniv.Eğitim Fakültesiea-27272314,953354,658
Sınıf ÖğretmenliğiKaradeniz Teknik Üniv. (Trabzon)Fatih Eğitim Fakültesiea-2123123314,939340,954
Sınıf ÖğretmenliğiDumlupınar Üniv. (Kütahya)Eğitim Fakültesiea-25252314,839328,174
Sınıf ÖğretmenliğiYüzüncü Yıl Üniv. (Van)Eğitim Fakültesiea-27272314,782338,68
Sınıf ÖğretmenliğiCumhuriyet Üniv. (Sivas)Eğitim Fakültesiea-25252314,554339,374
Sınıf ÖğretmenliğiHarran Üniv. (Şanlıurfa)Eğitim Fakültesiea-23131314,247321,596
Sınıf ÖğretmenliğiHarran Üniv. (Şanlıurfa)Eğitim Fakültesiea-23131314,247321,596
Sınıf ÖğretmenliğiKırıkkale Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282314,198343,666
Sınıf ÖğretmenliğiCelâl Bayar Üniv. (Manisa)Eğitim Fakültesiea-28282314,13336,399
Sınıf ÖğretmenliğiAfyon Kocatepe Üniv. (Afyonkarahisar)Eğitim Fakültesiea-27272313,913323,773
Sınıf ÖğretmenliğiMustafa Kemal Üniv. (Hatay)Eğitim Fakültesiea-2123123313,662340,633
Sınıf ÖğretmenliğiMehmet Akif Ersoy Üniv. (Burdur)Eğitim Fakültesiea-29393313,502344,928
Sınıf ÖğretmenliğiNiğde Üniv.Eğitim Fakültesiea-29393313,452322,181
Sınıf ÖğretmenliğiUşak Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252313,167344,245
Sınıf ÖğretmenliğiAksaray Üniv.Eğitim Fakültesiea-23131313,142319,636
Sınıf ÖğretmenliğiAtatürk Üniv. (Erzurum)Kazım Karabekir Eğitim Fakültesiea-29393312,976331,507
Sınıf ÖğretmenliğiTrakya Üniv. (Edirne)Eğitim Fakültesiea-2103103312,758322,687
Sınıf ÖğretmenliğiAhi Evran Üniv. (Kırşehir)Eğitim Fakültesiea-27272312,653342,591
Sınıf ÖğretmenliğiAmasya Üniv.Eğitim Fakültesiea-29393312,597340,427
Sınıf ÖğretmenliğiAdıyaman Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282312,311320,89
Sınıf ÖğretmenliğiSiirt Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282312,11334,382
Sınıf ÖğretmenliğiZonguldak Karaelmas Üniv.Ereğli Eğitim Fakültesiea-26262312,031321,14
Sınıf ÖğretmenliğiKilis 7 Aralık Üniv.Muallim Rıfat Eğitim Fakültesiea-25252311,862320,957
Sınıf ÖğretmenliğiGaziosmanpaşa Üniv. (Tokat)Eğitim Fakültesiea-28282311,134322,745
Sınıf ÖğretmenliğiKastamonu Üniv.Eğitim Fakültesiea-2164164310,61343,976
Sınıf ÖğretmenliğiGiresun Üniv.Eğitim Fakültesiea-2144144309,866320,194
Sınıf ÖğretmenliğiSinop Üniv.Eğitim Fakültesiea-27272309,814316,307
Sınıf ÖğretmenliğiAğrı İbrahim Çeçen Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282309,759322,242
Sınıf ÖğretmenliğiErzincan Üniv.Eğitim Fakültesiea-2154154309,68326,976
Sınıf ÖğretmenliğiRize Üniv.Eğitim Fakültesiea-2123123309,142320,312
Sınıf ÖğretmenliğiBayburt Üniv.Bayburt Eğitim Fakültesiea-28282308,68320,461
Sınıf ÖğretmenliğiKafkas Üniv. (Kars)Eğitim Fakültesiea-28282308,42321,711
Sınıf ÖğretmenliğiArtvin Çoruh Üniv.Eğitim Fakültesiea-26262308,244313,756
Sınıf ÖğretmenliğiBaşkent Üniv. (Ankara)Eğitim Fakültesiea-24646274,225302,884
Sınıf ÖğretmenliğiDoğu Akdeniz Üniv. (Kktc-Gazimağusa)Eğitim Fakültesiea-27171258,242304,789
Sınıf ÖğretmenliğiYakın Doğu Üniv. (Kktc-Lefkoşa)Atatürk Eğitim Fakültesiea-25050251,322292,34
Sınıf Öğretmenliği (%25 Burslu)Başkent Üniv. (Ankara)Eğitim Fakültesiea-222303,115303,201
Sınıf Öğretmenliği (%50 Burslu)Başkent Üniv. (Ankara)Eğitim Fakültesiea-222307,724314,169
Sınıf Öğretmenliği (Burslu)Yakın Doğu Üniv. (Kktc-Lefkoşa)Atatürk Eğitim Fakültesiea-266305,491308,049
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Gazi Üniv. (Ankara)Gazi Eğitim Fakültesiea-2113113315,803321,793
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Dokuz Eylül Üniv. (İzmir)Buca Eğitim Fakültesiea-2103103315,11321,412
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Dicle Üniv. (Diyarbakır)Ziya Gökalp Eğitim Fakültesiea-25252314,268320,413
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Çukurova Üniv. (Adana)Eğitim Fakültesiea-2103103313,947328,534
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Eskişehir Osmangazi Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252313,461317,755
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Uludağ Üniv. (Bursa)Eğitim Fakültesiea-2113113312,868325,584
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Kocaeli Üniv.Eğitim Fakültesiea-24141312,825319,271
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Mersin Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252312,649319,242
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Selçuk Üniv. (Konya)Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesiea-2113113311,858318,443
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Balıkesir Üniv.Necatibey Eğitim Fakültesiea-25252311,744317,631
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)İnönü Üniv. (Malatya)Eğitim Fakültesiea-27272311,285317,33
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Adnan Menderes Üniv. (Aydın)Eğitim Fakültesiea-25252311,225329,163
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Sakarya Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252310,945321,571
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Ondokuz Mayıs Üniv. (Samsun)Eğitim Fakültesiea-27272310,572317,883
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Pamukkale Üniv. (Denizli)Eğitim Fakültesiea-28282310,398318,976
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Fırat Üniv. (Elazığ)Eğitim Fakültesiea-25252309,779314,807
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Çanakkale Onsekiz Mart Üniv.Eğitim Fakültesiea-29393309,703315,033
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Muğla Üniv.Eğitim Fakültesiea-27272309,561320,496
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Afyon Kocatepe Üniv. (Afyonkarahisar)Eğitim Fakültesiea-27272309,358313,45
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Abant İzzet Baysal Üniv. (Bolu)Eğitim Fakültesiea-27272309,215317,94
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Celâl Bayar Üniv. (Manisa)Eğitim Fakültesiea-28282308,788315,706
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Kırıkkale Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282308,392315,604
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Ahi Evran Üniv. (Kırşehir)Eğitim Fakültesiea-27272308,285315,748
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Mustafa Kemal Üniv. (Hatay)Eğitim Fakültesiea-2123123308,11313,597
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Uşak Üniv.Eğitim Fakültesiea-25252308,08312,504
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Karadeniz Teknik Üniv. (Trabzon)Fatih Eğitim Fakültesiea-2123123308,034316,387
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Mehmet Akif Ersoy Üniv. (Burdur)Eğitim Fakültesiea-29393307,835314,459
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Cumhuriyet Üniv. (Sivas)Eğitim Fakültesiea-25252307,748314,069
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Trakya Üniv. (Edirne)Eğitim Fakültesiea-2103103307,521312,155
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Yüzüncü Yıl Üniv. (Van)Eğitim Fakültesiea-27272307,474314,397
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Zonguldak Karaelmas Üniv.Ereğli Eğitim Fakültesiea-26262307,396311,958
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Amasya Üniv.Eğitim Fakültesiea-29393307,265313,304
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Adıyaman Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282307,211312,021
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Atatürk Üniv. (Erzurum)Kazım Karabekir Eğitim Fakültesiea-29393307,105313,408
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Siirt Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282307,1313,697
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Giresun Üniv.Eğitim Fakültesiea-2144144306,85313,007
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Gaziosmanpaşa Üniv. (Tokat)Eğitim Fakültesiea-28282306,845312,47
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Rize Üniv.Eğitim Fakültesiea-2123123306,762313,654
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Erzincan Üniv.Eğitim Fakültesiea-2154154306,449309,909
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Bayburt Üniv.Bayburt Eğitim Fakültesiea-28282306,185309,002
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Kafkas Üniv. (Kars)Eğitim Fakültesiea-28282306,123308,515
Sınıf Öğretmenliği (İÖ)Ağrı İbrahim Çeçen Üniv.Eğitim Fakültesiea-28282305,964310,42

2010 iç Mimarlık bölümü taban puanları

ÜniversiteFakülteBölümüPuan TürüTaban PuanYeni Puan TürüYeni Taban Puanı
İstanbul Teknik ÜniversitesiMimarlık Fakültesiİç MimarlıkSAY-2336,928MF-4509,825
Karadeniz Teknik ÜniversitesiMimarlık Fakültesiİç MimarlıkSAY-2308,775MF-4467,225
Kocaeli ÜniversitesiMimarlık ve Tasarım Fakültesiİç MimarlıkSAY-2313,209MF-4473,934
Yaşar ÜniversitesiMühendislik-Mimarlık Fakültesiİç MimarlıkSAY-2201,827MF-4305,396
Yaşar ÜniversitesiMühendislik-Mimarlık Fakültesiİç Mimarlık (% 50 Burslu)SAY-2293,505MF-4444,119
Yaşar ÜniversitesiMühendislik-Mimarlık Fakültesiİç Mimarlık (Burslu)SAY-2312,788MF-4473,297

2010 Yılının Fizik Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları

Fizik Öğretmenliği bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır.Fizik Öğretmenliği seçecek öğrenciler bu verilere bakarak daha geniş bilgiye sahip olabilirler.Ancak Fizik Öğretmenliği bölümü hakkında en sağlıklı bilgileri ÖSYM tarafından yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nu bekleyerek bulabilirsiniz.

2010 Yılının Fizik Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
439.073
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
402.959
MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
358.279
GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
334.981
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiFizik Öğretmenliği(Almanca)320.837
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
320.248
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
311.761
SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
311.621
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
305.287
DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
293.123
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
290.906
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
288.446
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiFizik Öğretmenliği
276.840
AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ
Fizik Öğretmenliği(Burslu)276.703
AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ
Fizik Öğretmenliği
180.000

Üniversitelerin Biyoloji Öğretmenliği taban Puanları 2010

Biyoloji Öğretmenliği 2010 Taban Puanları

ÜniversiteFakülteProgramAçıklamaTaban Puan
MARMARA ÜNİVERSİTESİAtatürk Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
351.029
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği(Almanca)341.581
GAZİ ÜNİVERSİTESİGazi Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
340.645
AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ
Biyoloji Öğretmenliği(Burslu)327.018
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİBuca Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
324.450
SELÇUK ÜNİVERSİTESİAhmet Keleşoğlu Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
315.119
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
312.359
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİFatih Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
304.984
DİCLE ÜNİVERSİTESİZiya Gökalp Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
304.207
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNecatibey Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
300.138
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİEğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
293.380
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİKazım Karabekir Eğitim FakültesiBiyoloji Öğretmenliği
284.925
AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ